Lokale råvarer fra Rørosregionen

Vi har et tett og godt samarbeid med lokale produsenter som gjør at vi bruker de mest kortreiste råvarene så langt det lar seg gjøre.


Unik opplevelse

Vi serverer det vi har tilgjengelig av ferske råvarer. Det vil si at du får en unik smaksopplevelse hver gang du er innom oss.


Matopplevelse i verdensarven Røros

Røros står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Hundrevis av år med gruvedrift har skapt unike kulturminner som du kan oppleve i dag. Her kan du vandre igjennom årevis av bergvekstdrift og avslutte dagen med en deilig middag med lokale råvarer på Grillhuset.

Grillhuset restaurant Røros

Oppdelingsguide

Klikk for mer informasjon.

Oppdelingsguide
Nakke Bog Høyrygg Forknoke Entrecôte Bringe Filetkam Slagside Mørbrad Rundstek Bakknoke Culotte Lårtunge Flatbiff Hale

Nakke

Kjøttdeig
Karbonadedeig
Produksjonskjøtt

Kjøtt som kommer fra nakken har en del bindevev og brukes mest til bearbeidede varer.

Bog

Bogstek
Bogplomme
Bog i skiver
Bogbiff
Flat iron steak
Flat iron filet

Bog er rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev. Passer som kokekjøtt eller til pålegg, karbonadedeig og til pølseproduksjon.

Høyrygg

Høyrygg uten ben
Høyryggfilet

Dette kjøttet er både smakfullt og saftig. Det inneholder mye bindevev og trenger derfor lang tilberedningstid.

Forknoke

Kraftben

Kan brukes som kjøtt i pålegg, karbonadedeig, kjøttdeig og pølser.

Entrecôte

Entrecôte med ben
Entrecôte uten ben

Entrecôte har fin fettfordeling samtidig som den er mør, saftig og smaker utrolig godt.

Bringe

Brisket
Shortribs
Bryst/Bibringe i skiver

Bringe har mye ben og litt sener. Trenger lang koketid for at den skal bli mør.

Filetkam

Ytrefilet
T-bone steak
Dragebiff
Indrefilet
Filet mignon
Châteaubriand
Tournedos

Filetkam er den bakerste delen av ryggen og fra her kan man få mye godt og mørt kjøtt.

Slagside

Flank steak
Produksjonskjøtt

I motsetning til bringe er denne delen uten ben. Slagside brukes til produksjonskjøtt og påleggskjøtt.

Mørbrad

Mørbrad i skiver
Roastbiff
Flatbiff i strimler

Godt egnet til fine gryteretter, roastbiff, oksestek og mer. Mørt, magert og fin fiber.

Rundstek

Rundstek

Magert kjøtt som egner seg til supper og gryteretter. Skal helst trekke litt så det blir mørt.

Bakknoke

Bakknoke i skiver
Kraftben

Består av mye bindevev, sener og ben. Kan brukes som grytekjøtt.

Culotte

Culotte

Culotte ligger over mørbraden bak på kua. Kan brukes i grytekjøtt eller som en liten stek.

Lårtunge

Lårtunge

En stor muskel med rent kjøtt. Brukes stort sett som produksjonskjøtt av karbonadedeig på grunn av mye bindevev.

Flatbiff

Flatbiff

Magert kjøtt som brukes til oksestek, roastbiff og finere gryteretter.

Hale

Oksehale

Trenger lang koketid for å bli mør men da før du et meget bra kjøtt og enda bedre kraft.

Mattilsynet tilsynsresultat

Mattilsynet

Tilsynsresultat

20.04.2022