Grillhuset ❤ lokal mat

Fra dag en har vi vist vår støtte til lokale bønder og matprodusenter. Hos oss er derfor mesteparten av godbitene på tallerkenen din kun laget av lokale råvarer fra regionen. Med andre ord; Grillhuset er stedet å gå dersom du ønsker det beste av hva dette nærområdet kan tilby av råvarer - tilberedt med omtenksomhet og øye for detalj.

Og ikke nok med det, men vi setter også dyrevelferd svært høyt. Derfor sørger vi for at dyrene vi får kjøttet fra har gått fritt på utmarksbeite om sommeren. Vi mener nemlig at dyr som blir godt behandlet også er lykkeligere - som i sin tur gir både bedre kjøtt og lykkelige kunder.


Høylandsfe

Poul Lysdal presenterer lokal mat

Lilløyen Gård ligger i Os kommune, 12 km fra Røros. Her går det høylandsfe ute på gården om vinteren, mens på sommeren beiter de ute i marka.

Det spesielle med høylandsfe er at de ikke lagrer fettet i utenpå kroppen, men i musklene. Dette gir kjøttet mer smak når man tilbereder det.


Disse er noen av produsentene vi får råvarene våre fra

Rørosmeieriet

Fra Rørosmeieriet får vi ferske meieriprodukter med utspring i rike mattradisjoner fra Røros-traktene.

Røroskjøtt

Røroskjøtt gir oss kjøtt fra storfe og lam av høy kvalitet. Mange av dyrene har gått på utmarksbeite i fjelltraktene rundt Røros.

Torsvoll Hjorteoppdrett

Hjortekjøtt har en rund og mild smak, og behandlet på rette måten er kjøttet mørt og saftig.

Stensaas

Rørosregionen byr på flott fjellandskap som rein trives i. Reinsdyrkjøtt som vi serverer på Grillhuset er både mørt og magert.